Glad sommar 240628

För oss på Landskapsgruppen väntar välbehövlig semester.
Vi önskar en glad sommar.

Gravsättning mellan fjäll och fjord 230619

Efter en tävlingsvinst 2013 inledde Landskapsgruppen i samarbete med White Arkitekter arbetet med nya Charlottenlunds Kyrkogård i Trondheim – Norge.

2020 invigdes platsen och nu har Tidskriften Arkitektur uppmärksammat det fina arbete som vi gjort med platsen mellan fjäll och fjord.

Här kan ni se fler av våra projekt inom kyrkogård, och vi har fler på ingående, så håll utkik: Landskapsgruppen.se/tjanster/kyrkogardsarkitektur

Selma Stad – ett utvecklingsprojekt 230613

 

Selma stad fortsätter att växa med liv längs Litteraturgatan

Området vid Selma Lagerlöfs Torg och Litteraturgatan håller på att förvandlas till en välkomnande och trygg stadsdel, till en plats med framtidstro och kontinuitet från historien och nutiden. Välkommen till Selma stad, en plats fylld av liv.

(text ovan från Selma stad.se)

Mer info från oss inom kort.

Parkernas tid 230526

Våren är parkernas årstid,

En picknick eller promenad i det gröna.

Låt oss presentera 3st ljuvliga parker med olika karaktär.

Den romantiska och alldeles nyanlagda Seminarieparken i Linnéstaden Göteborg. Här kan sinnena få ro mitt i stan.

Extra allt parken The Place med underbara planteringar och fantastiska lekplatser inne på en bostadsgård på Heden i Göteborg.

Stadsparken i Partille med något för alla! Njutbara sittplatser, lek och spel, och promenadslingan längs med vattnet.

Njut av våren önskar vi på Landskapsgruppen.

Ett med naturen i Fjällbo Park 230418

Här i Fjällbo park kan hyresgästerna gå direkt ut på naturstigar längs Fjällboberget. Den lyxen har vi jobbat vidare med och angjort träbryggor längs baksidan av huset för att förstärka känslan av att vara ett med naturen. På andra sidan huset har vi skapat en trivsam ute plats med mycket naturmaterial, och stenplattor med vackra motiv. I samarbete med husarkitekterna på Okidoki arkitekter har vi skapat denna miljö för Framtidens byggutveckling och vi blev väldigt nöjda med resultatet!

Glad Påsk 230405

Vi tog ett break i ritandet av utemiljöer för att måla ägg och med det vill vi önska er en glad påsk.

Ljus i jämställd skolmiljö 230224

Kan belysning bidra till att skapa mer jämställda skolgårdar?

Vår ambition är alltid att arbeta integrerat med ljus- och landskapsdesign. I ett sådant här projekt är det av betydelse att belysningen också ansvarar för gestaltningen av skolgården.

”Vi har kommit långt med hur vi ritar skolgårdar och arbetar med belysning från när jag själv gick i grundskolan Värderingar såsom trygghet och jämställdhet hade väl inte så stor betydelse som idag när man designar skolmiljöer. Det är kul att få vara med och skapa något fint för vuxna och barn som kanske dessutom kan främja utveckling genom lek och verka för en jämställd och trygg lekmiljö för barn.”

Vår ljusdesigner Karin berättar i senaste numret av Ljuskultur om ljuset på Skytteskolan i Göteborg. Vi är så stolta över henne, och alla som varit inblandade i tillkomsten av en så fin jämställd skolmiljö.

Världens bästa park när det regnar 230208

Just nu känns det långt bort till körsbärsblommorna slår ut, men i Seminarieparken är förberedelserna i gång för att välkomna våren och regnet.
Vi har jobbat tillsammans med bland andra Rain Gothenburg för att varsamt renovera parken och göra den lockande för fler besökare även när det regnar.

Vi har arbetat noggrant med detaljer så som armatur, skyltar,  sittbänkar och stenläggning för att återskapa den ursprungliga känslan i parken.

Nu kan våren anlända!

 

gp.se/nyheter//seminarieparken-byggs-om

higab.se/vara-hus/seminarieparken/

goteborg2023.com/jubileumsprojekt/rain-gothenburg/

Torparängen begravningsplats i Tidskriften Landskap 230111

Tidskriften Landskap uppmärksammar vår Kyrkogårdsarkitekt Monica Sandberg och det fina projektet Torparängens Begravningsplats.

svenskakyrkan.se/torparangens-begravningsplats

GOD JUL 221220

Vår julgåva går till UNHCR i år.
Vårt stöd ämnar gå till utsatta och drabbade barn, familjer och människor i Ukraina som flyr kriget och krisen.
Vill du också ge en gåva?