HÖSTGLÖD

Efter noggrann planering från skiss – modell – ljusberäkning – projektering är bygget nu i full gång. I gnistrande höstglöd står snart paviljongen ”Biskopsmössan” klar i Kv. Sundberg i centrala Uddevalla.

GLASSIGT !

En riktigt skön sommar med sol, glass och salta bad önskar vi på Landskapsgruppen.

HAMBURG

Två härliga dagar i Hamburg med kollegorna från både Lund  och Göteborg  började med ett besök på en ogreppbart stor plantskola med fokus på träd av alla möjliga sorter, storlekar och former. Sedan vidare till den konstgjort uppbyggda Baaken Park omgärdad av pågående bostadsbyggnation.

Dag två bjöd på en lång promenad med guide genom nya stadsdelen Hafencity som omvandlats från nedlagt hamnområde till nya bostäder, kontor, skolor, butiker, restauranger samt en ny operabyggnad. Hafencity är framtidssäkrad mot översvämningar och klimatförändringar, något som även kan bli aktuellt i Göteborg framöver.

Ett minus var avsaknaden av grönområden i den nya stadsdelen. Gamla Hamburg är mycket grönare med fantastiska trädalléer och fina parker. Så nu åker Landskapsgruppen hem, mer övertygade än någonsin, om att grönskan har mångfaldigt positiva sidor och är redo att övertyga våra beställare om att GRÖNT VERKLIGEN ÄR SKÖNT.

GLAD PÅSK

Utemiljön till Landamäreskolan i Biskopsgården uppmärksammades i SVT av riksarkitekt Helena Bjarnegård och sågs som ett gott exempel på hur arkitektur kan uppmuntra barn till rörelse. Reportaget handlade om utmaningen Sverige står inför gällande alla nya skolgårdar som ska byggas inom en snar framtid. Vi på Landskapsgruppen är stolta över skolgården som vi ritat och som stod färdig 2016.

SVT reportage länk

GOD JUL

God Jul & Gott Nytt År! Vi tackar för ett fint samarbete under det gångna året och ser fram emot kommande!

Årets julklapp går till Musikhjälpen och Majblomman.

BOVIERAN

Bovieran – ett bostadskoncept som vi varit med på sedan starten 2007 – har nu slagit upp portarna i Vänersborg. Förutom den obligatoriska boulebanan, de exotiska växterna och de trivsamma gemensamhetsytorna har vi denna gången jobbat lite extra med bland annat belysningen för att skapa en mysig medelhavsmiljö.

www.bovieran.se

GLAD SOMMAR

Det börjar bli dags för semester. Vi vill tacka våra kunder och samarbetspartners för en rolig vår, önska en riktigt härlig sommar och utlova att det blir en händelserik höst!

Ha en skön ledighet önskar vi på Landskapsgruppen!

VÅRSTAD

På Volvos områden brister knopparna i en rasande fart, vattnet porlar i fontäner och gräset vajar i vinden.
Idag när solen skiner för fullt är vi här och inspekterar det vi gestaltat och projekterat. Utanför bygger de broar, medan vi firar in våren på vår balkong!

Glad helg önskar vi på Landskapsgruppen